MENU
+ PROJECTS
Slide Left Slide Right

more information



T HOUSE

Year: 2017
Location: District 3, Ho Chi Minh City
Site area: 161m2
Client: Thanh Nguyen
Constructor: Thai Hoa Construction
Photograph: Hiroyuki Oki


Project gallery


We were commissioned to design and renovate an old house in a small alley that branch off from Pham Ngoc Thach St, historically known as Duy Tan. The 161m2 house was finished in 2017.

Our focus when shaping this space is to create an environment that provoke emotional interactions with the architecture. It is expressed in a continuous reel of functional relationship between spaces that are stringed together from inside the house to the alley and back. This is a kind of architectural newness that set us apart from our typical design method.

The concept embodied the free and limitless character of space resulting in a humble and provocative sense of spatial purposes hinting toward the center of architecture being the subtle personal connection between the occupants, planters, furniture, and the garden.

We believe this shift in our design thinking will provide opportunities to refresh the residents’ perception toward their living experience that encompass the overlapping relationship among the interior, the envelope, the garden, the alley, and the neighbors.

Đây là công việc cải tạo ngôi nhà cũ trong một con hẻm yên tĩnh trên đường Phạm Ngọc Thạch (đường Duy Tân cũ) có diện tích khu đất 161m2 được chúng tôi thực hiện và hoàn thành năm 2017.

Khi thiết kế T house, điều chúng tôi tập trung là tạo ra một môi trường để taọ ra các tương tác kiến trúc hơn là việc tạo hình kiến trúc đơn thuần như cách vẫn thường làm. Thể hiện trong các mối quan hệ tiếp diễn giữa các vùng sử dụng, bên trong ngôi nhà và bên ngoài con hẻm.

Khái niệm này được thực hiện theo cách nghĩ về sự trôi nổi, không giới hạn của không gian, chỉ có hoạt động con người trong tương tác với đồ đạc, cây cối bên trong nội thất và bên ngoài khu vườn mới là trung tâm của kiến trúc.

Chúng tôi tin rằng với ý niệm cởi mở này sẽ làm tươi mới trong cảm nhận của những người tham gia hoạt động bên trong ngôi nhà, qua các tầng cao, giữa trong nhà và ngoài vườn hay giữa khu vườn với con hẻm. Và người ở hẻm cũng có thể hòa nhập vào không gian của ngôi nhà.




facebook | instagram