MENU
+ PROJECTS
Slide Left Slide Right

more informationCHUON CHUON KIM 2 KINDERGARTEN

Year: 2017
Location: District 2, Ho Chi Minh City
Plot area: 409m2
Client: Chuon Chuon Kim Edu
Constructor: Dinh Duc Anh Vu
Photograph: Hiroyuki Oki


Project gallery


Chuon Chuon Kim 2 Kindergarten project was introduced to Ho Chi Minh City’s District 2 as an educational environment that captivates and stimulates meaningful cross interactions amongst the children and the adult. Instilled within the school is an openness with a spark of curiosity that allows people of all ages to venture and explore the space in a relaxing and calming atmosphere. As we have engaged in numerous educational projects, we recognize that these experiences are equally as important as the responsibility of nurturing the kids. It invokes a sense of pride, and interests within the teacher and the staffs. It inspires and embraces them, for they have chosen to dedicate their life for the education and the well-being of the children on a daily basis.

Like a giant Lego building, the kindergarten is constructed entirely in bare brick forming patterns and openings that is playful to the eyes, conveying a unique aesthetic value and promoting natural ventilation.

Classrooms and utilities rooms are organized around a playful core. Each floor is arranged in an alternating pattern to enhance vertical interaction, encourage children to be more receptive of their surroundings, and stimulate their inner creativity.

Juxtapose to the calming atmosphere of the classrooms, the core is ample and full of movement. From the garden on ground floor, the spaces form an aperture that frame a continuous perspective that is visible from outside in and inside out. Continually upward, the interior spaces connect to an open rooftop garden, awaiting to be discovered with a rewarding experience of the infinite vista of the Saigon river.

The journey of discovery in the kindergarten is a very liberating one because of the continuous changes, and the endless experiences that are tailored personally to each spaces. Conclusively, Chuon Chuon Kim 2 Kindergarten is a place of surprises that will never cease to tickle the curious souls, children and adult alike. 

Chúng tôi muốn giới thiệu công trình CCK 2 như là một kiểu kiến trúc gợi mở nhiều cảm hứng tương tác, không chỉ cho trẻ mà còn cho cả giáo viên và người lớn trong ngôi trường mẫu giáo, tọa lạc ở phường Bình An Quận 2, TP.HCM này. Một môi trường để tất cả mọi người có thể cùng phiêu lưu và khám phá trong bầu không khí thật thoải mái, và đầy ngạc nhiên vui thích. Chúng tôi nhận thấy những trãi nghiệm này vô cùng quan trọng không chỉ cho những đứa trẻ, mà còn rất cần để khơi gợi niềm cảm hứng cho giáo viên, nhân viên của trường,  là những người cũng quan trọng không kém sẽ dạy dỗ, chăm sóc và vui chơi với trẻ hàng ngày tại  đây.

Vật liệu sử dụng chính cho công trình là chất liệu gạch mộc, như cách đứa trẻ chơi lego, viên gạch là thành phần cơ bản tạo nên một bức tường, một ngôi nhà, và chất liệu này giúp công trình thông thoáng tự nhiên tốt nhất mà vẫn mang lại thẩm mỹ đồng nhất cho công trình.

Về cấu trúc, Các phòng học và các phòng chức năng được tổ chức quanh một không gian lõi được thiết kế phong phú theo cấu trúc tầng bậc cao thấp của các sàn để sự liên hệ giao tiếp được tốt hơn, cũng như tăng cường nhận thức cho trẻ về đặc tính không gian, kích thích sự tự do sáng tạo.

Trong khi các phòng học mang đến sự yên bình và tập trung. Thì không gian lõi này lại như một dòng chuyển động, từ bên ngoài sân vườn tầng trệt có thể nhìn thấu suốt không gian bên trong và ngược lại. Tiếp diễn, không gian bên trong cũng sẽ hướng theo chiều cao để kết nối với khu vườn trên mái nhà, nơi để mọi người có thể mở rộng tầm nhìn về phía chân trời.

Hành trình khám phá này rất tự do vì các định hướng luôn thay đổi và cho nhiều lựa chọn, không gian luôn chứa đựng những bất ngờ mà sẽ không bị nhàm chán theo năm tháng.Press

We are currently looking for talented Architects and Interns. Please send your application to email: info@kientruco.com.
facebook | instagram